Burgerweeshuis (18 mei)

Vrijdag 7 april organiseren we weer ‘De Avond van Eus’ in het Burgerweeshuis in Deventer. De vorige keren hebben we ons beperkt tot schrijvers, maar deze keer zal ik gasten uitnodigen uit alle vakgebieden. Het is de bedoeling om leuke, persoonlijke en informatieve gesprekken met smaakmakers uit de politiek, actualiteit of kunstwereld te voeren. En we beginnen meteen met een lijstje waar ik trots op ben. Er zijn nog maar enkele kaarten beschikbaar. Dus snel beslissen. De line-up zoals die er nu uitziet.

DE AVOND VAN EUS

Na het overweldigende succes van de eerste editie organiseert Het Burgerweeshuis opnieuw een culturele talkshow in samenwerking met schrijver Özcan Akyol, beter bekend als Eus. Hij ontvangt drie smaakmakers uit de actualiteit, politiek of kunst en cultuur, met wie hij op eigenzinnige wijze in gesprek zal gaan, volledig in zijn eigen ongepolijste stijl, vol humor en gematigde diepgang. Ook zal er tussen de interviews weer een muzikaal intermezzo zijn.

TOMMY WIERINGA

Tommy Wieringa is een van de meest succesvolle Nederlandse schrijvers, iemand die de afgelopen jaren ook in het buitenland naam en faam maakte. Een paar weken geleden verscheen zijn nieuwe novelle: ‘De dood van Murat Idrissi’. Het verhaal gaat over een inktzwarte migratiegeschiedenis, een thema dat al eerder in zijn werk terugkeerde. Vanwaar deze fascinatie? Daar zal het gesprek met Eus grotendeels over gaan.

ROBERT MAASKANT

Hij werd ingehuurd om Go Ahead Eagles in de Eredivisie te houden en begon voortvarend aan die klus, maar tegen Ajax viel het doek toch. Volgend jaar spelen we weer in de Jupiler League. Eus gaat in gesprek met de trainer, wiens carrière misschien heel anders verliep dan hij had gehoopt. En we praten over de toekomst. Want hoe moet het nu verder – met Kowet én met Maaskant?

LILIAN MARIJNISSEN

De Tweede Kamer mocht eind maart veel nieuwe leden verwelkomen. Bij de SP viel natúúrlijk Lilian op, met name door de enorme erfenis van haar vader. Wil ze graag in zijn voetsporen treden? Of hebben we hier te maken met jongeling die een geheel frisse visie op het socialisme heeft. En hoe ziet die er dan uit? We gaan het vanavond horen.

VERA BON

De Deventerse singer-songwriter Vera Bon staat quasi-dromerig op het podium. Kwetsbaar en breekbaar, zoals ook haar liedjes klinken. Soms romantisch, soms weemoedig. Haar werk bewijst dat we hier met een groot talent te maken hebben!

Kaarten hierrrr.