De Avond van Eus

Wat een eer. Hiep, hiep, hiep. Ik mag in Deventer mijn eigen literaire talkshow organiseren, en dan ook nog eens in ons poppodium: Het Burgerweeshuis. Het belooft een leuke, interessante en weet ik veel wat nog meer avond te worden. Aan de gasten zal het in elk geval niet liggen, die zijn stuk voor stuk van de buitencategorie.

De mensen van Het Burgerweeshuis verwoorden het als volgt:

‘Een boekenstad als Deventer verdient een eigen literaire talkshow. Schrijver Özcan Akyol, beter bekend als Eus, gaat die voor ons regelen. Hij nodigt drie collega-auteurs uit met wie hij op eigenzinnige wijze in gesprek zal gaan. Verwacht geen gewichtige blabla over de kunst van de schone letteren, maar reken vooral op een geanimeerde avond vol zelfbeklag, relativering en egotripperij. Dit is hét culturele evenement voor iedereen die van boeken en alles daaromheen houdt.’

Wie die gasten zijn?

Peter Buwalda is een Nederlandse schrijver en columnist. Hij scoorde een enorme bestseller met zijn debuutroman Bonita Avenue, een boek dat in meerdere landen werd vertaald. Daarnaast is hij bekend van zijn columns in de Volkskrant, die altijd erudiet en grappig zijn. Peter lijkt een beetje op Elvis Presley.

Niña Weijers debuteerde met de roman De consequenties, een boek dat overal lof ontving en ervoor zorgde dat ze werd gebombardeerd tot een van de belangrijkste literaire schrijvers van haar generatie. Ze is een heldere denker en dito spreker. Dat belooft wat, zeg.

Marcel van Roosmalen is bekend van zijn columns en een paar mensen hebben ook zijn verhalenbundels en roman (Wij Weten Heus Wel Hoe Laat Het Is) gelezen. Marcel is onbedoeld heel grappig, altijd en overal. Hij is bovendien een zeer verdienstelijke sportschrijver.

Amber Rozema is een jeugdige actrice, performer en beeldend kunstenaar. Eus ontdekte haar onder een appelboom in Emmen. Volgens hem is ze een groot talent, iets wat vermoedelijk klopt: Rozema won namelijk meerdere prijzen bij de Kunstbende.

Meer info: Hierrr