Docu: ‘De Neven van Eus’

Ik reisde in ‘De Neven van Eus’ dwars door Turkije. In deze vijfdelige serie ging ik met hulp van mijn familie op zoek naar het échte Turkije, dat misschien toch een tikkeltje anders in elkaar steekt dan ons wekelijks in westerse media wordt wijsgemaakt.

Ik reisde langs Sivas, Ankara, Antalya, Kayseri en Istanbul om een beter beeld te krijgen van het mooie land en al zijn verschillende bewoners. Door de ontmoetingen met mijn neven en nichten, die over heel Turkije zijn uitgewaaierd, werd het een intense, spannende en soms komische expeditie.

We waren er tijdens de diplomatieke rel tussen Turkije en Nederland, en tijdens het inmiddels beruchte referendum. Een politiek pamflet was niet het doel. Maar in Turkije is alles politiek. En daar kwam ik tijdens mijn gesprekken met de familie en anderen al snel achter.

Voor wie op zoek is naar achtergrondinformatie, debat of extra beelden van tijdens het draaien, is er een speciale Facebookpagina. Like en blijf op de hoogte.

Terugkijken kan hierrrr!