Eus’ Boekenclub

Vanaf 8 maart zendt de NTR op NPO2 Eus’ Boekenclub uit, een vrolijk en energiek televisieprogramma waaruit de liefde voor de literatuur spreekt.

In Eus’ Boekenclub wordt een week lang het plezier van het lezen en alles daaromheen gevierd. Het programma is van 8 tot en met 12 maart om 19.20 uur te zien bij de NTR op NPO 2.

In een nachtclubachtige setting, in Het Burgerweeshuis in Deventer, mét huisband Lakshmi, staat dagelijks het nieuwste boek van een bekende Nederlandse schrijver centraal.

De desbetreffende schrijvers, Peter Buwalda, Simone van der Vlugt, Lize Spit, Rutger Bregman en Adriaan van Dis, gaan in de uitzending met een leesclub in gesprek over het boek. Wat vinden de lezers van het boek? Zijn ze omvergeblazen of valt er ook wel een kritische noot?

De leesclub bestaat uit bekenden uit de cultuur, media en sport, van rapper Willie Wartaal tot Maarten van Rossem en van voetballer Bart Vriends tot cabaretier Karin Bloemen. Zij hebben het boek aandachtig gelezen en stellen samen met Eus vragen aan de schrijver.

Maar is véél meer. Ook zie je elke dag een verzamelaar van een bijzondere boekencollectie, een gesprek over een literair thema en een poëzievoordracht van onder andere dichters Bart Moeyaert en Ellen Deckwitz en Iduna Paalman.

In deze coronatijd is er maar één persoon in het publiek: cabaretier Stefano Keizers heeft een Eus’ Boekenclub-seizoenkaart en wordt elke avond hartelijk door Eus ontvangen en uitgezwaaid.

Voor wie de boeken alvast wil lezen:

8 maart: Peter Buwalda – Otmars Zonen

9 maart: Simone van der Vlugt – De Kaasfabriek

10 maart: Lize Spit – Ik ben er niet

11 maart: Rutger Bregman – De meeste mensen deugen

12 maart: Adriaan van Dis – Klifi

Foto: Dennis Bresser