Nooit meer slapen

Deze week probeer ik tussen al het voetbalgeweld door iedere nacht een verhaaltje voor te lezen in het radioprogramma Nooit Meer Slapen. Het concept is: een schrijver reageert gedurende een week, van maandag tot en met vrijdag, middels fictie op de actualiteit. Een tekst van zo’n 200-250 woorden, voorgelezen door de telefoon. Daarvoor of daarna vindt er een gesprek plaats met presentator Pieter van der Wielen, lone ranger in de nacht. Iedere werkdag op 01.05 uur op Radio 1.

Ik zou luisteren als ik u was. Anders slapen – dat is weliswaar in tegenstrijd met de titel van het programma, maar goed: ergens is het begrijpelijk. Ik houd wel van radio, trouwens. Meer mensen moeten naar de radio luisteren. Er zijn van die programma’s waarbij de luisteraar mag inbellen. Dat is grappig. De gewone man op straat. Ze weten het altijd zo goed. En ze zijn altijd zo boos. Ik ben ook de gewone man op straat. En ik weet alles ook heel goed. Althans, dat denk ik… Eigenlijk weet ik niks. Niemand weet het. We doen maar wat… Nou goed, ik dwaal een beetje af in deze post.

Meer informatie op: http://www.vpro.nl/nooitmeerslapen/nieuws/vooruitblik/2014/7/7-11.html