Nu verschenen: ‘Turis’

‘Turis’ ligt in alle boekhandels. Het is voor mij een spannende en bijzondere tijd, omdat ik de tevreden lezers van mijn debuutroman ‘Eus’ uiteraard niet wil teleurstellen. Tijdens het schrijven van mijn tweede roman kreeg ik veel nieuwe inzichten en ideeën, niet alleen over literatuur, maar ook over mijn eigen leven en wordingsgeschiedenis. Dit klinkt allemaal best vaag, of niet? Ik hoop dat het boek straks alles duidelijk maakt.

U kunt Turis verkrijgen via…

bijvoorbeeld bol.com of Libris of Bruna of AKO of ECI of Primera of Standaard Boekhandel of Proxis.

Maar het is natuurlijk véél leuker om naar de lokale boekhandel in uw gemeente te gaan. Daar kan je boeken ruiken en voelen. En de mensen zijn er vaak erg aardig (niet overal).

Samenvatting van de uitgeverij:

In een arbeiderswijk in Deventer woedt een gezinsstrijd die dagelijks wordt aangewakkerd door vader Turis, een onaangepaste dronkaard en hoerenloper, iemand zonder aantoonbaar geweten. Hij komt jarenlang weg met zijn escapades en intimidaties die het hele gezin gegijzeld houden.

Maar dan grijpt de jongste zoon een geheim aan dat zijn moeder al een decennium met zich meedraagt om zijn vader voorgoed uit hun levens te verdrijven. Tijdens zijn zoektocht naar de waarheid krijgt hij al snel tegenwerking uit onverwachte hoek. De zoon dient zich opnieuw te verhouden tot zijn vader, zijn moeder en vooral tot zichzelf.

‘Turis is een beklemmende, indringende en bij vlagen bijzonder geestige roman, die de lezer meesleurt in een onbekende wereld waarin absurdisme en ontroering elkaar moeiteloos afwisselen.’

Akyol - Turis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eerste reacties op Turis:

 

‘De literaire opmars van Özcan Akyol is niet meer te stuiten.’ Trouw 

‘Een verhaal zo tragisch dat het komisch wordt.’ de Volkskrant

‘Een vermakelijke en soms aangrijpende roman.’ Het Parool 

‘Keiharde, rauwe roman’. Matthijs van Nieuwkerk

‘Met zijn nieuwe boek lost Özcan Akyol zijn belofte meer dan in. Turis is een overrompelende roman over een vader, een zoon en een moeder. Ontroerend, hard en weergaloos.’ Ronald Giphart

‘Turis is waarlijk een grootse roman’. Herman Brusselmans

‘Eus is een van de beste verhalenvertellers van de Nederlandse literatuur.’ Hugo Borst

Hard, nietsontziend, bij vlagen hilarisch, confronterend en ontroerend.’ Hebban ****

Nieuwe Revu ***** 

De Morgen **** 

Elsevier **** 

HUMO ***