1 februari 2023

Eus’ Boekenclub

Tot mijn grote vreugde mag ik bekendmaken dat het televisieprogramma Eus’ Boekenclub terugkeert. En dit jaar mogen we niet alleen in de Boekenweek, maar ook in de periode daarna uitzendingen maken, tot begin juni.

Een paar zaken zullen veranderen. Voor het eerst is er ook publiek aanwezig in de zaal van het Burgerweeshuis in Deventer en omdat we meer zendtijd krijgen, gaan we extra rubrieken introduceren.

fotograaf: Manon van der Zwaal foto: Manon van der Zwaal

Daarbij ben ik erg blij dat Kitty Herweijer, journalist, fervent lezer en gewoon een heel cool persoon, in de Boekenweek (van maandag 13 maart tot en met vrijdag 17 maart) mijn vaste seizoenkaarthouder wil zijn. We gaan samen ons best doen om literatuur en poëzie bij een breder publiek te introduceren. Maar vooral gaan we de liefde voor het lezen promoten.

Want dat is helaas in deze tijd van ontlezing urgenter dan ooit. Een maand later beginnen dus de reguliere uitzendingen, om precies te zijn op zondag 9 april. Omdat we dan iets meer minuten hebben, sleutelen we met de redactie nog aan het format. Het wordt tof! Meer info volgt. Wie als publiek een uitzending wil bijwonen, kan op deze link klikken.