4 maart 2022

Eus’ Boekenclub

Na het succes van vorig seizoen keert Eus’ Boekenclub terug! Tijdens de Boekenweek gaan we het boek én de lezer centraal stellen, samen met huisband Lakshmi en terugkerend seizoenkaarthouder Stefano Keizers.

Deze editie kent een nieuw element: een ontmoeting met een burgemeester, die de kijker vertelt welke tekst grote indruk op diens leven heeft gemaakt. Welk boek of gedicht ontroert, inspireert, geeft rust of zet aan tot actie?

We horen het van Hubert Bruls (Nijmegen), Sybrand van Haersma Buma (Leeuwarden) en anderen.

Ik ontvang achtereenvolgens David Van Reybrouck, Griet Op de Beeck, Herman Koch, Esther Gerritsen en Arthur Japin. Zij gaan met de leesclubs in gesprek over hun boeken.

De leesclub bestaat uit smaakmakers uit de cultuur, wetenschap en sport. Van presentatrice Dieuwertje Blok tot actrice Olga Zuiderhoek en van presentator Matthijs van Nieuwkerk tot muzikant Kenny B. Wat vinden de lezers van het boek? Zijn ze omvergeblazen, of valt er ook wel een kritische noot?

De boeken van dit nieuwe seizoen:

David Van Reybrouck – Revolusi

Griet Op de Beeck – Jij mag alles zijn

Herman Koch – Een film met Sophia

Esther Gerritsen – De terugkeer

Arthur Japin – Mrs. Degas

En ook zie je elke dag een verzamelaar van een bijzondere boekencollectie én een gedicht van onder anderen dichters Marieke Lucas Rijneveld, Wout Waanders en Gershwin Bonevacia.

De uitzendingen zijn van maandag 11 april tot en met vrijdag 15 april, om 19:50 uur, op NPO 2, bij de NTR. Oftewel: in de heel de Boekenweek.