14 oktober 2023

Boekpresentatie “Afslag 23” in theater Mimik

Mijn nieuwe roman wordt feestelijk gepresenteerd in Theater Mimik in Deventer. Dat gebeurt op zondagmiddag 29 oktober. Tijdens dit programma komt dichter Lévi Weemoedt voordragen en is er een lang interview door iemand die ik later zal bekendmaken.

Deze presentatie is toegankelijk voor iedereen. Er zijn nog een paar kaarten beschikbaar. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van het theater. Over de verdere invulling van de programmering kunt u later op deze website lezen.

Over de nieuwe roman:

In Afslag 23 doet het hoofdpersonage Eus, een jongen die opgroeit aan de zelfkant van de maatschappij, zijn uiterste best om door schade en schande iets van zijn leven te maken.

Wonderlijk genoeg heeft hij de perfecte vriendin, vindt hij al snel een baan als vertegenwoordiger en reist hij in die hoedanigheid kriskras door Nederland.

Terwijl zijn leven op papier de betere kant op gaat, voelt Eus zich na elke nieuwe ervaring kleiner worden. In alle spiegels die hem worden voorgehouden, ziet hij iemand anders, met wie hij zich moeilijk kan vereenzelvigen. Vooral in de buurt van zijn jeugdvrienden, twee paradijsvogels, vraagt hij zich af wat er eigenlijk van hem is overgebleven.

Eus scalpeert de hypocrisie van de middenklasse en ontdekt algauw dat hij iedereen moreel kan verslaan, met uitzondering van één iemand: zichzelf.

Dat leidt tot een terugval in oude gewoontes, die niet per se door iedereen worden gewaardeerd.